Станозолол/Стромба е анаболен хормон, с подобрена форма на дихидротестостерон (ДХТ).

Причината за създаването на Stanozolol е, да се сведат до минимум андрогенните свойства на този анаболен сероид, като същевременно се подобрят анаболните му свойства. Съединението на Станозолол поздолява всички спортисти, които го приемат да получат чиста мускулна маса и да си повишат силата и издържливостта.

Станозолол може да бъде приеман в орална и в инжекционна форма, което означава, че ако не се чувствате удобно с инжекциите, можете да използвате оралната версия. Лекарството се произвежда и продава под много търговски наименования и марки, като например Winstrol, Stromba, Stanozolol и други. Неговите ефекти правят лекарството да се класира сред първите три най-популярни стероиди сред културистите и професионалните спортисти. Dianabol е водещ стероид по отношение на предоставянето на качествени резултати, Deca-Durabolin заема второ място, след което Stanozolol е на третото място.

Характеристика и структура на Станозолол (описание)

Химичната структура на Winstrol е със значителни разлики в сравнение с други анаболни стероиди. Въпреки, че стероидът Stanozolol е получен от дихидротестостерон, първият циклоалканов пръстен е прикрепен към 3-2 пиразоловата група. Промяната в химичната структура на Winstrol е с класификация на хетероцикличен стероид (културистите, които приемат станозолол обикновено имат бебета от мъжки пол).

Пиразоловата група дава на Stanozolol силния свързващ афинитет с вашите мускулни тъкани и андрогенните рецептори. Модификацията на химическата структура го прави различен от други дихидротестостерон произхождащи анаболни стероиди. DHT осигурява по-малка активност или въздействие върху мускулите в сравнение с това, което Stanozolol предлага на потребителите. Всички анаболни стероиди принадлежат към DTH производно семейство, което включва Anavar, Primobolan, Winstrol и Masteron. Това, което прави значителна разлика между тези анаболни стероиди, е модифицирането на химическата структура, което също влияе върху ефективността на лекарството.

Станозолол притежава подобрен анаболен ефект, и минимална андрогенност поради включването на пиразола в неговата химична структура. В 17-ия въглерод на Winstrol има метилова група, която прави лекарството лесно да преминава през черния дроб, когато приемате пероралната доза. Освен това, лекарството предлага и резистентност към чернодробния метаболизъм на всички анаболни стероиди, които приемате или натрупвате с Winstrol. Това улеснява бодибилдърите и спортистите да се насладят на максимална мускулна сила и крехкост по време и в края на цикъла на станозолола.

Свойства и резултатност на Stanozolol/Стромба

Различните научни изследвания ясно показват основния механизъм за действие на Winstrol. Също така се казва, че Stanozolol има измерими антипрогестогенни свойства. В момента няма необичайна прогестогенна активност, която Winstrol може да предизвика в тялото ви. Както беше посочено по-рано, Станозолол притежава висок афинитет, когато става въпрос за свързване с половите хормони-свързващи се с глобулина. Това означава, че има повече анаболно съдържание в кръвта, което изпраща съответните сигнали, отговорни за мускулния растеж.

Лекарството е способно да избегне всякакво взаимодействие с ензима 5 алфа-редуктаза, който е отговорен за превръщането на тестостерона в ДХТ. Следователно, когато използвате Станозолол, можете да сте сигурни, че такова превръщане няма да се случи, тъй като е модифициран стероид на дихидротестостерон. Благодарение на модификацията на този невероятен стероид, той му дава продължителен полуживот. За тези, които биха искали да приемат инжекционната форма Winstrol, лекарството ще има активен полуживот от около 24 часа в тялото ви. Пероралната доза остава активна в тялото ви за около 9 часа, но ще продължите да се наслаждавате на ползите дори след завършване на цикъла.

В андрогенни и анаболни свойства, Винстрол е с оценки 30-андрогенна оценка и 320-анаболна оценка. Станозолол има над 3 пъти по-висока анаболна сила от тази на тестостерона. Обикновено тестостеронът е еталон, срещу който се измерват почти всички стероиди, за да се сравни тяхната ефективност и сила. Тестостеронът има анаболен и андрогенен рейтинг от по 100. Що се отнася до процентите, за Станозолол се смята, че има 30% по-малко андрогенна стойност и 320% допълнителен анаболен ефект от тестостеронът. Също така е важно да се разбере, че както инжекционните, така и оралните продукти с активно съдържание на Станозолол имат същата химична структура, която не е често срещано явление при повечето анаболни стероиди.

Повечето от анаболните стероиди обикновено имат инжекционни лекарствени препарати, които са естерифицирани до умерена скорост на освобождаване и активен полуживот. От друга страна, пероралните дози са винаги С17 алфа алкилирани. Това повдига вежди за много потребители на орални стероиди, тъй като това означава, че лекарствата могат бързо да повишат токсичността на черния дроб, което е много рисковано. Смята се, че инжекционните стероиди са по-безопасни, тъй като отиват директно в кръвния поток, а не в черния дроб като пероралните приети. В обобщение, инжекционната версия на Winstrol представя сведени до минимум хепатотоксичните ефекти върху черния дроб , отколкото от оралната доза. Ето защо, преди да вземете решение за формата на прием за Станозолол, се уверете, че Вашият лекар Ви обяснява ползите от всеки тип, така че да вземете информирано решение. Ето защо е препоръчително винаги да се консултирате с Вашия лекар или медицински специалист, за да Ви помогне при избора на подходящия стероид за Вас.

Как работи Станозолол/Stromba

Станозолол е перфектно лекарство за тези, които искат да получат твърди и релефни мускули. Лекарството се приема главно през устата в цикли на рязане, за да помогне на потребителите да загубят или изгорят мазнините в тялото.

Както бе посочено по-рано, лекарството действа подобно на други производно на DHT анаболни стероиди. Много спортисти смятат този стероид за по-евтин вариант на Anavar, а също и като лесно достъпна добавка за бодибилдинг на черния пазар. A-пръстен модификация прави Winstrol уникален стероид с отлична способност за рязане. Също като повечето от стероидите, свързани с DTH, когато използвате Станозолол, не е нужно да се притеснявате за лекарството, което се превръща в естроген след като попадне в тялото ви.

Има и друг вълнуващ факт от Stanozolol, за който много хора рядко говорят, и това е неговата способност да намалява липопротеините с висока плътност (HDL), както и да повишава нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL). Едно от положителни свойства на Winstrol е, че много потребители го ползват по време и след завършването на цикъла.

За цикъла на рязане, потребителите на Stanozolol постигат релефни и твърди мускули, особено когато комбинират лекарството с Anavar. Winstrol обаче, не може да бъде най-добрият вариант по време на по-тежки или по-дълги цикли за мускулна маса, тъй като прекомерното използване може да доведе до съвместни проблеми. Много хора съобщават, че страдат от ставни болки, а понякога и от изсушаване на ставите, докато използват Станозолол. Въпреки че Winstrol е широкоприложим стероид за нарязване (орелефяване), когато има по-леки тренировки, той не може да бъде идеален в групиращи фази, които включват тежки тренировки с много килограми, тъй като може лесно да доведе до известни проблеми. Винстрола също помага за премахване на хормона на стреса в тялото (кортизол), който превръща мускулите в мазнини. По този начин можете да го използвате за различни здравословни причини и да насърчавате цялостната си подготовка както ви е удобно.

Употреба и медицински ползи от Станозолол

Станозолол е стероид, който може да бъде полезен при лечението на различни заболявания, както и в спортния свят. Понякога може да намерите хора, които използват лекарството, без да знаят, след като им е предписани от лекар, за да им помогне да намалят или излекуват определено медицинско състояние. Винаги помнете, че приемането на лекарства без правилно предписание може да доведе до тежки странични ефекти. Затова е важно да отидете на медицински преглед преди да вземете лекарството за медицинска, или за професионална цел. Основните приложения на Станозолол са както следва:

Лечение на различни заболявания

След развитието на този анаболен стероид лекарите го използват, за да помогнат на множество пациенти, страдащи от различни хронични заболявания. Например, децата, страдащи от забавен растеж поради способността си да стимулират растежа на телесните тъкани. С оглед на редица прегледи на Stanozolol много хора са щастливи, след като лекарството е помогнало на децата им да постигнат пълния си растеж. От друга страна, лекарството е полезно и при лечението на хронична наследствена болест на ангиоедем, която е известна с това, че причинява редовно подуване на лицето, гърлото, стената на червата, крайниците и гениталиите. Според медицинските доклади хиляди хора, страдащи от това заболяване, са отбелязали впечатляващи резултати от намалени ефекти след приемане на Станозолол. Въпреки че лекарството не предлага незабавно решение на този наследствен ангиоедем, в дългосрочен план, много пациенти дават положителни резултати.

Понижена мускулна маса. Stanozolol е отличен медикамент за пациенти, страдащи от мускулни загуби. Лекарството може да не лекува болестта, но помага на пациентите да запазят мускулите и общата сила на тялото. Подобно на други стероиди, Winstrol стимулира производството на различни хормони в тялото, които подпомагат развитието на мускулите на тялото. Някои болести са известни с това, че разхищават мускулите и в крайна сметка намаляват силата на тялото, което може да направи дори още по-трудно вдигането на тежести или да участвате в различни физически функции като бягане или други спортни дейности. Когато тялото ви е слабо, и лекарството, което приемате за основното заболяване, може лесно да доведе до неочаквани странични ефекти.

Остеопорозата е костно заболяване, от което може да страдате, ако тялото ви има загуба на мускули. Повечето от пациентите на остеопорозата страдат от много слаби кости, които могат да се счупят по всяко време след падане, дори когато няма толкова голямо натоварване. В някои тежки случаи пациентите могат да получат леки подутини и тежко кихане, както и ефекти върху стойката и болките в гърба. Ако имате тези ефекти, незабавно се свържете с Вашия лекар за предписване на Станозолол след поставяне на правилна диагноза. Много пациенти с остеопороза се отдават на лечението с този стероид, който има отличен рейтинг за преодоляването на тази смъртоносна костна болест. Различни прегледи на клиентите на Stanozolol съобщават за различни успехи на това лекарство, когато се използват за терапевтични цели. Пациентите с изгаряне са и други големи бенефициенти на това лекарство, тъй като стимулира бързото възстановяване чрез повишаване на растежа и възстановяването на тъканите на тялото.

Тъканите на тялото имат механизъм за възстановяване, когато се осигурят правилните хранителни вещества, заедно с околната среда. Точно това дава Stanozolol при изгарянията на кожата. Пациентите регистрират бързо възстановяване, дори и тези със значителни изгаряния. Учените все още провеждат различни изследвания, за да проверят дали лекарството може да бъде модифицирано за лечение на повечето заболявания, след като първият опит за лечение на анемия е неуспешен. Някои учени смятат, че Станозолол може да бъде приспособен да стане силно лекарство за много болести в областта на медицината.

В спортния свят и при жени и при мъже

Станозолол е любима добавка за много елитни културисти и спортисти, след като е доказал, че е ефективен и им помага да постигнат своите цели в кариерата. Лекарството има успех сред много спортисти, преди световната антидопингова агенция да забрани субстанцията за употреба в света на леката атлетика. Ето защо, преди да използвате това лекарство като спортист, уверете се, че потвърждавате дали вашите спортни дейности позволяват на участниците да го използватте. Ако във вашата дисциплина няма допинг тест, тогава имате късмет, че можете да продължите употребата му и да сте сигурни, че ще постигнете целите си в кариерата. Лекарството позволява да се постигне цялостна сила на тялото, което позволява на атлетите да тренират по-дълго, както и да имат достатъчно енергия, за да се движат по-дълго по пистата.

Културистите са другите най-големи консуматори на Станозолол. Лекарството стимулира растежа на мускулите и им дава възможност да развият издължени и стегнати мускули. Човешкото тяло няма достатъчно хормони, които да ви позволят да развиете вида на мускулите, които притежават културистите. Колкото и да тренирате, отсъществено значение за бодибилдърите е използването на точната добавка също. Това е от решаващо значение за постигане на телесната маса и необходимата сила. В цикъла за нацепване (релеф), Stanozolol също играе жизненоважна роля, като помага на потребителите да елиминират излишните или нежелани мазнини в тялото до края на цикъла.

Дозиране на Стромба/Stanozolol

Както стана ясно, Станозолол може да се приема и през устата и чрез инжектиране и да Ви даде същите резултати. От вас зависи да определите най-добрия начин за прием. Някои хора харесват инжекциите, докато други се страхуват от тях и предпочитат хапчетата. Станозолол е лекарство, което побира максимална група от приложение и може би това е причината за огромната му популярност сред потребителите. Единствената разлика е, че пероралната доза преминава през черния дроб, докато инжекционният преминава директно в кръвния поток и има по-активен полуживот от таблетките. Уведомете Вашия лекар за лекарствената форма, с която Ви е удобно, за да знаете как да проектирате подреждането, ако има нужда.

Препоръчваната дозировка на станозолол за мъже варира от 40мг до 100мг на ден, докато жените трябва да вземат само между 5мг и 15мг на ден. За жени, които биха искали да приемат по-високи дози –  не трябва да надхвърлят 20мг на ден, и тази доза се препоръчва само за жени с фитнес ежедневие и културистки. Излишните дози при жените могат да доведат до тежки ефекти като развиване на големи и сухи мускули като мъжете. Никоя жена не би искала да има мъжко тяло и това е рискът ако се вземе твърде висока доза Станозолол. Нека Вашият лекар Ви напътства как да вземете лекарството правилно, за да получите правилните резултати, които ще Ви позволят да просперирате в кариерата си. С Winstrol-а начинаещите ще трябва да започнат с по-ниски дози, които лекарят може да коригира по-късно след мониторинг на напредъка. За тези, които са в хардкор среди, нивата могат се повишат и максималната доза Winstrol да бъде малко над допустимата, но със сигурност преди това е  препоръчително да говорят с лекаря.

Човешките организми са сложни и затова не е препоръчително да се започне употребата на стероиди с високи дози, това може да доведе до тежки странични ефекти. Понякога може да изпитате някои странични ефекти дори след приемане на ниски дози. В случай, че това се случи, информирайте Вашия лекар незабавно, преди ситуацията да се влоши. Има хора, които не получават никакви ефекти след приемане на стероида, дори след дни, а вие също трябва да информирате лекаря си, ако искате да увеличите дозата, за да постигнете желаните от вас резултати. Добрият лекар винаги ще ви пита за напредъка и как се чувствате, след една седмица прием на Станозолол.

Когато нежеланите лекарствени реакции са тежки, цикълът на Станозолол трябва да се преустанови незабавно и Вашият спортен лекар ще намери решение за преодоляване на страничните ефекти или за алтернативен вид стероид. Включването на Вашия лекар в целия процес ще бъде най-добрият начин да се насладите на максималните ефекти на Станозолол по време или дори след цикъла. Правилната диета е и друг жизнено важен аспект, който ще ви помогне да постигнете целите си, както и да придружите дозата с подходяща тренировка. Както оралните, така и инжекционните дози Winstrol работят и дават същите ефекти, затова не се притеснявайте, когато решите да да ползвета Винстрол/Стромба.

Как да приемате Станозолол, прием на Стромба/Winstrol

Винаги се придържайте към инструкциите на Вашия лекар, ако искате да запазите здравето си, когато използвате Станозолол. Чувствайте се свободни да попитате Вашия спортен лекар за всичко, което не разбирате, за да ви го обясни. Повдигнете всичките си притеснения или въпроси, когато посещавате лекар, преди да започнете цикъла си. Попитайте за перорални или инжекционни дози, така че да изберете най-удобния. Пероралната доза трябва да се приема с пълна чаша вода, минимум 250 мл. Можете да приемате дозата с или без храна и за отлични резултати се уверете, че приемате Станозолол редовно. Има и течен Станозолол, който прилича на млечно вещество, което можете да пиете. Вкусът е изключителен и е препоръчително да го смесите в чаша със сок, за да убиете фармацевтичния вкус. Докато приемате дозата, Вашият лекар може да препоръча редовни изследвания на кръвта заедно с други медицински прегледи за проследяване на напредъка, както и за страничните ефекти. Уверете се, че сте съхранили Winstrol при стайна температура, безопасно от влага и далеч от директна светлина или топлина.

Кой не трябва да приема Stanozolol?

Медицинският преглед е много важен, тъй като определя дали имате физическа възможност да приемате лекарството или трябва да търсите алтернативен стероид, който е по-безопасен за вас. Не всеки може да приема това лекарство и да е сигурен, че получава качествени резултати. Има някои здравни условия, с които трябва да се запознаете. Затова на някои хора е забранено да приемат Станозолол, тъй като това може да доведе до здравословни усложнения, дори ако приемат ниски дози. Следните хора се съветват да стоят настрана от този мощен стероид:

Пациенти, които имат рак на простатата, рак на гърдата и тези с хиперкалциемия, също тези чиято кръв има високи нива на калций. Тези състояния могат да се влошат, ако приемате Станозолол. Уведомете Вашия лекар, ако се подлагате на лечение за някое от посочените състояния.

Страдащите от хронични заболявания трябва да се консултират със спортния лекар преди да вземат Winstrol. Някои обстоятелства могат да ви позволят да приемате този стероид, но в ниски дози, докато продължавате да приемате другите лекарства за Вашето основно заболяване. Ако преди сте страдали от инфаркт или други сърдечни заболявания, потърсете съвет от лекар, тъй като стероидът може да съживи проблема.

Други, които трябва да бъдат внимателни и да отидат за редовен медицински преглед, преди да вземат някои стероид са: пациенти с диабет, проблеми с кръвосъсирването, чернодробни и бъбречни проблеми. Лекарят може да ви посъветва по два начина, или да се отдръпнете от Stanozolol, или да коригирате дозата, за да отговаря на вашето медицинско състояние.

При бременност: Препоръчително е да стоите настрана от този стероид. Освен това, ако планирате или очаквате да забременеете преди или по време на цикъла, тогава трябва също да избягвате приема на Станозолол. Досега не е ясно дали лекарството може да проникне в кърмата и да засегне бебето. Въпреки това е препоръчително първо да се консултирате с Вашия лекар, за да разберете дали все още можете да използвате Winstrol, докато кърмите. Не рискувайте живота на бебето си, когато имате възможност да вземете правилното решение сега.

Не трябва да използвате Станозолол, без уведомите Вашия лекар при странични ефекти, които засягат най-вече хората, които не преминават през медицински преглед. Причината, поради която стероидите осигуряват ефектите, които виждате в много културисти, спортисти или велосипедисти, е, че те са мощни лекарства, които трябва да се вземат с много грижи. Разберете дали тялото ви позволява да използвате стероида, за да избегнете тежките последици, които могат да доведат до здравословни усложнения. Няма ограничения по отношение на напитките, храната или дори дейностите, когато използвате Станозолол, освен ако Вашият лекар не ви посъветва другояче.

Предозирането на това лекарство може да бъде животозастрашаващо. След като подозирате, че сте предозирали, веднага се свържете с лекаря си или с центъра по токсикология на ВМА. Понастоящем няма ясна информация за симптомите, които може да изпитате след предозирането на Станозолол. В случай, че пропуснете доза, уверете се, че я приемате веднага щом се сетите. Въпреки това, ако забележите закъснение, не вземайте двойна доза към следващия прием, а както е планирано по схема.

Примерна схема за цикъл с Винстрол, Тестостерон и Примоболан

В долната таблица е описан прием на три стероида в комбинация за оптимален ефект, с възможно най-малко странични ефекти, в приложение за средностатистически напреднали атлети и фитнес маниаци. Важно за всеки потребител е да избере качествени лекарства, които да приема.

Важно, забележка:
След края на последната инжекция

  • Поставят се 5000 единици Прегнил/Гонадотропин
  • Приемат се 20 дни (по една таблетка) Кломифен

 

Седмица Тестостерон ципионат Stanozolol (Стромба) Primobolan Depot
1 200 мг на седмица 30 мг на ден 300 мг на седмица
2 200 мг на седмица 40 мг на ден 300 мг на седмица
3 200 мг на седмица 50 мг на ден 300 мг на седмица
4 200 мг на седмица 50 мг на ден 300 мг на седмица
5 200 мг на седмица 40 мг на ден 300 мг на седмица
6 200 мг на седмица 30 мг на ден 300 мг на седмица
7 200 мг на седмица 300 мг на седмица
8 200 мг на седмица 300 мг на седмица
9 200 мг на седмица 300 мг на седмица
10 200 мг на седмица 300 мг на седмица

Схемата е подходяща за сезони пролет и лято.


Резултати от Стромба/Stanozolol

Този невероятен стероид доставя смесени резултати в зависимост от това как го използвате и за какви цели. Някои хора приемат Станозолол с цел намаляване на излишните телесни мазнини, докато други за медицински цели. Всичко зависи от вас и това, което трябва да постигнете до края на цикъла. Ако вземете стероидът правилно и го придружите с правилна диета и тренировка, със сигурност ще се насладите на положителните резултати. Въпреки това, когато тялото ви реагира по различен начин с лекарството, тогава няма да имате друг избор, освен да понесете тежките странични ефекти или последствия от Stanozolol. Стероидът не работи при всички, за някои хора това е кошмар, докато за други той е благословия и основният фактор за успеха на спортната им кариера. Както беше посочено по-рано, след медицински преглед, ако Вашият лекар Ви препоръча да стоите настрана от лекарството, не го пипайте само защото сте чували, че Стромба прави чудеса. Системите на човешкото тяло са уникални; може да се изненадате от лекарство, помогнало на милиони да постигнат целите си, но и също така Stromba може да не работи при вас.

Има само два вида резултати, които ще получите след приема на Станозолол, и със сигурност трябва да изпитате едно, но не и двете. Положителните резултати на Winstrol са това, което всеки потребител очаква, но това не е очевиден резултат. Някои изпитват най-лошите странични ефекти, които дори могат да ги накарат да похарчат много пари за лечението им. Нека да разкрием резултатите от Станозолол, за да се разбере какво да очаквате от този анаболен стероид.

Положителни резултати от Станозолол

Основните положителни резултати, които можете да получите след приема на Winstrol включват:

Постигането на качествена чиста мускулна маса, по-голямата част от потребителите на Winstrol, спортисти и културисти са били в състояние да постигнат качествени чисти мускули. Лекарството изгаря излишните телесни мазнини, оставяйки мускулите стегнати и силно видими. Стимулирането на червените кръвни клетки също подобрява снабдяването с хранителни вещества на мускулите, които задържат растежа и ремисията на изграждането за мускулна тъкан. Лекарството помага и за запазването на релефа дори след завършване на цикъла. От друга страна, мускулите ви ще бъдат стегнати и твърди, което ви дава външен вид, който винаги сте искали като културист или спортист.

С придобитата издръжливост и цялостна здравина на тялото, след приема този стероид, ще имате супер сила, която ще ви позволи да тренирате, да карате велосипед или да бягате дълго време без да се изморите. Това автоматично ще подобри цялостната Ви ефективност и бързо ще постигнете целите в кариерата си.

За бегачите стероидът осигурява сила и бързина, която им е необходима, за да спечелят състезанията си. Това е причината, поради която този стероид е най-популярен сред лекоатлетите или велосипедистите. Преди да бъде забранен, много успешни спортисти на Олимпийските игри и други големи световни състезатели използваха това лекарство. Дори и днес в спортните дейности, където употребата на стероиди не е регулирана, спортистите отчитат отлични резултати и подобрени резултати от стромбата. Ето защо, този медикамент може да бъде значима добавка, когато се подготвяте да участвате във всички предстоящи състезания.

Станозолол ще направи тренировките ви по-качествени, както и резултатите от спортните състезания. Посъветвайте се с Вашия лекар за влиянието на Станозолол върху подобряването на цялостната ви телесна сила и скорост.